Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Vegán rakott krumpli

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Összetevők

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Összetevők

6 adag
5 x 100 g
2,5 x adag (100 g)
2,5 x 100 g
180 g
2 x adag (50 g)
1,5 x adag (100 g)
1,5 x 100 g
adag (10 ml)
100 g

Elkészítés

1
Első lépésként a napraforgómagból készült "tejfölt" készítjük el. Ehhez a napraforgómagot a sütés előtt néhány órával forró vízbe áztatjuk. Az áztatás után a magokat leöblítjuk, majd egy mixerbe helyezzük. Pici vízzel felöntjünk, hozzáadjuk a citromlevet és a sót. Krémesre turmixoljuk. A kívánt tejfölös, krémes állag eléréséhez többször kóstoljuk meg, és annak megfelelően adagoljuk hozzá a vizet, citromlevet és sót.
2
A burgonyát meghámozzuk és 1,5 cm-es szeletekre vágjuk. A szeleteket egy lábasba tesszük, felöntjük vízzel és megfőzzük. A főzővízbe sót is tehetünk.
3
Míg a burgonya fő, megmossuk, meghámozzuk és felkockázzuk a padlizsánt. A padlizsánkockákat egy tálba helyezzük, amihez pici olívaolajat, füstölt paprikát, fokhagymaport és sót teszünk. Összekeverjük, és a sütésig a pácban pihentetjük. Ezt a lépést elvégezhetjük a sütés előtt akár egy nappal is, ugyanis a padlizsánkockák annál inkább magukba szívják a fűszereket.
4
A következőkben megtisztítjuk és felszeleteljük a gombát, cukkinit. Egy serpenyőben pici vízen megpároljuk őket, közben borssal, paprikával és sóval fűszerezzük. Ha kész, félretesszük.
5
A tojás helyettesítésére tofut használunk, amit egy villa segítségével összenyomkodunk. A tojásos ízt idéző fekete sóval és a sárga színt kölcsönző kurkumával fűszerezzük.
6
Az összes hozzávaló elkészülése után egy jénai tál alját befedjük a burgonya korongok egy részével. Következő rétegként jöhetnek a cukkini szeletek, majd a tofu és a gomba, a hagymaszeletek és a tejföl. 180 fokra előmelegített sütőben kb. A felső réteg egy újabb burgonya réteg legyen, amire növényi sajtot reszelünk. 180 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük. Figyeljük, hogy a teteje ne égjen meg, ha nagyon pirulni kezdene, egy alufólia segítségével fedjük le a tálat. Jó étvágyat hozzá! :)
6 adag, 1 óra

Tápértékek

fiber_manual_record Fehérje
fiber_manual_record Szénhidrát
fiber_manual_record Zsír
fiber_manual_record Fehérje
fiber_manual_record Szénhidrát
fiber_manual_record Cukor
fiber_manual_record Zsír
fiber_manual_record Telített zsírsavak
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Energia érték
2 179 kcal
Fehérje
65 g
Szénhidrát
120 g
Cukor
21 g
Zsír
154 g
Telített zsírsavak
31 g
Transz-zsírsavak
0 g
Egyszeresen telítetlen
30 g
Többszörösen telítetlen
35 g
Koleszterin
-
Rost
41 g
5 g
Víz
476 g
Kalcium
265 mg
PHE
3 270 mg
Energia érték
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Fehérje
{{recipe.protein}} g-
Szénhidrát
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukor
{{recipe.sugar}} g-
Zsír
{{recipe.fat}} g-
Telített zsírsavak
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Transz-zsírsavak
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Egyszeresen telítetlen
{{recipe.monoSaturated}} g-
Többszörösen telítetlen
{{recipe.polySaturated}} g-
Koleszterin
{{recipe.cholesterol}} mg-
Rost
{{recipe.fiber}} g-
{{recipe.salt}} g-
Víz
{{recipe.water}} g-
Kalcium
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
az adatbázisunkban található élelmiszerek száma
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
tegnap kitöltött étrendek száma
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
a Dine4Fit oldalon regisztrált felhasználók száma