Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Egészséges mákos bejgli

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Összetevők

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Összetevők

Elkészítés

1
Tésztához 333 gramm teljeskiőrlésű tönkölybúzaliszt 70 gramm olvasztott kókuszzsír 26 gramm eritrit 3 gram friss élesztő kb 66 mililiter cukormentes zabtej egy csipet só 1 tojás +1 tojás a kenéshez
2
Mákos töltelékhez 100 mililiter cukormentes zabtej 100 gramm darált mák 1/4 citrom leve 100 gramm reszelt alma 1 késhegynyi fahéj 1 kávéskanál vanília aroma alma édességétől függően (és ízlés szerint) eritrit
3
Elsőként a tésztát készítjük el: a lisztet az olvasztott kókuszzsírral és az eritrittel összemorzsoljuk.
4
A zabtejet meglangyosítjuk és elkeverjük, feloldjuk benne az élesztőt. – Igen tényleg elég bele mindössze 3 gramm, nem elírás.
5
A tésztához gyúrjuk az élesztős tejet, és 1 tojást, csipetnyi sót. Egy keményebb tésztát fogunk kapni, és viszonylag sokáig kell vele dolgoznunk míg egy gombóccá tudjuk gyúrni. Ehhez nincs szükség több folyadék hozzáadására!
6
Jó pár órát pihentetjük a tésztát, de semmiképp nem rakjuk hűtőbe. Ez azért fontos, mert a kókuszzsír a hűtőben gyorsan megdermed, és így az egyébként is kemény tésztánk törőssé válhat.
7
Mielőtt a tésztát újra elővennénk, elkészíhetjük a tölteléket: Ehhez nincs más dolgunk, mint az összes hozzávalót egy edénybe tenni, és keverés mellett lassú tűzön “megfőzni”. Amikor szépen elválik már a mákos töltelék az edény falától, és enyhe sercegő hangot hallat levehetjük a tűzről, és várjuk meg míg legalább langyossá hűl.
8
A tésztánkat a pár óra pihentetés után téglalap alakúvá nyújtjuk. A nyújtáshoz ne használjunk extra lisztet, attól csupán még jobban kiszáradna az egyébként most még keményebb keverékünk.
9
Felütjük +1 tojásunkat, úgy hogy a fehérje a sárgától külön legyen választva. A fehérjét egy villa segítségével enyhén habosra felverjük.
10
A tésztát vékonyan átkenjük a tojásfehérjével, majd rápakoljuk a mákos tölteléket. Kézzel egyengessük el rajta, úgy, hogy minden irányból 1-2 centiméter részt üresen hagyunk.
11
A téglalapunk rövidebbik oldalait behajtjuk, majd hosszanti oldala mentén óvatosan feltekerjük bejglinket.
12
A bejgli tetejét jól átkenjük tojássárgájával és 30 percig pihentetjük.
13
A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.
14
Ha letelt a 30 perc, a tojássárgája “rászáradt” a Bejglink oldalára, így most átkenjük a maradék felvert fehérjénkkel is. Ettől a kettős tojás kenéstől kapjuk meg a bordázott mintát süteményünkön.
15
Sütőbe rakás előtt, és szigorúan a tojás kenés után megszúrkájuk bejglink tetejét, egészen az aljáig. Erre a legalkalmasabb egy fogpiszkáló használata.
16
40 percig sütjük, majd rácsony hagyjuk teljesen kihűlni.

Kategóriák

Tápértékek

fiber_manual_record Fehérje
fiber_manual_record Szénhidrát
fiber_manual_record Zsír
fiber_manual_record Fehérje
fiber_manual_record Szénhidrát
fiber_manual_record Cukor
fiber_manual_record Zsír
fiber_manual_record Telített zsírsavak
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Energia érték
2 605 kcal
Fehérje
78 g
Szénhidrát
294 g
Cukor
21 g
Zsír
130 g
Telített zsírsavak
73 g
Transz-zsírsavak
0 g
Egyszeresen telítetlen
9 g
Többszörösen telítetlen
30 g
Koleszterin
237 mg
Rost
46 g
3 g
Víz
94 g
Kalcium
1 410 mg
PHE
3 877 mg
Energia érték
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Fehérje
{{recipe.protein}} g-
Szénhidrát
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukor
{{recipe.sugar}} g-
Zsír
{{recipe.fat}} g-
Telített zsírsavak
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Transz-zsírsavak
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Egyszeresen telítetlen
{{recipe.monoSaturated}} g-
Többszörösen telítetlen
{{recipe.polySaturated}} g-
Koleszterin
{{recipe.cholesterol}} mg-
Rost
{{recipe.fiber}} g-
{{recipe.salt}} g-
Víz
{{recipe.water}} g-
Kalcium
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
az adatbázisunkban található élelmiszerek száma
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
tegnap kitöltött étrendek száma
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
a Dine4Fit oldalon regisztrált felhasználók száma