Vegán kolbász házilag
Összetevők
{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}} | {{item.unit}} |
Összetevők
8 adag
2,7 x 100 g | |
90 x 1 g | |
6 x adag (10 g) | |
3 x 20 g | |
10 g | |
3 x evőkanál (10 g) | |
12 x 1 g | |
1,5 x evőkanál (10 ml) | |
10 x 1 g | |
8 x 1 g | |
12 x 1 g | |
10 x 1 g | |
6 g |
Elkészítés
1
A chia magot elkeverjük a vízzel (60 ml) és hagyjuk 15 percig duzzadni. Egy késes konyhagépbe mérjük a zabpelyhet és a diót és durvára pulzáljuk. Mehet hozzá a bab és az összes többi hozzávaló, majd pulzáljuk vizes homok állagúra. Tegyük a hűtőbe a keveréket, amíg teljesen megdermed — 1-2 órára. Kézzel formázzunk belőle kis kolbászkákat. Mindegyiket, egyesével csavarjuk sütőpapírba, majd alufóliába — a végeit összecsavarva. Gőzöljük 35 percig egy bambusz gőzölőben vagy egy lábasban, amire egy szűrőt helyezünk. Lefedve, kicsomagolás nélkül gőzöljük. Hagyjuk kihűlni és grillezzük rácsosra — közben vékonyan kenegessük olajjal és barbecue szósszal felváltva. Tálaljuk kedvenc köretünkkel.
2
Készíthetünk belőle nagyobb mennyiséget is. Gőzölés után hagyjuk a dupla csomagolásban és tegyük a hűtőbe, ahol 3-4 napig eláll grillezésig. Rakhatjuk a fagyasztóba is és 2 hónapig friss marad, de grill előtt hagyjuk kicsomagolva, a konyhapulton felengedni.
3
Nyugodtan használhatunk lencsét vagy vörös babot is a fehér bab helyett, de fehér babbal tűnik igazán kolbásznak a metszete — olyan, mintha zsírdarabkák lennének egy húsból készült kolbászhoz hasonlóan.
Kategóriák
Tápértékek
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Energia érték | 1 241 kcal |
Fehérje | 46 g |
Szénhidrát | 118 g |
Cukor | 14 g |
Zsír | 58 g |
Telített zsírsavak | 7 g |
Transz-zsírsavak | 0 g |
Egyszeresen telítetlen | 11 g |
Többszörösen telítetlen | 36 g |
Koleszterin | - |
Rost | 27 g |
Só | 12 g |
Víz | 83 g |
Kalcium | 301 mg |
PHE | 1 567 mg |
Energia érték | {{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal- |
Fehérje | {{recipe.protein}} g- |
Szénhidrát | {{recipe.carbohydrate}} g- |
Cukor | {{recipe.sugar}} g- |
Zsír | {{recipe.fat}} g- |
Telített zsírsavak | {{recipe.saturatedFattyAcid}} g- |
Transz-zsírsavak | {{recipe.transFattyAcid}} g- |
Egyszeresen telítetlen | {{recipe.monoSaturated}} g- |
Többszörösen telítetlen | {{recipe.polySaturated}} g- |
Koleszterin | {{recipe.cholesterol}} mg- |
Rost | {{recipe.fiber}} g- |
Só | {{recipe.salt}} g- |
Víz | {{recipe.water}} g- |
Kalcium | {{recipe.calcium}} mg- |
PHE | {{recipe.phe}} mg |
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
az adatbázisunkban található élelmiszerek száma
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
tegnap kitöltött étrendek száma
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
a Dine4Fit oldalon regisztrált felhasználók száma